Są to niestety te właśnie problemy przy tej chorobie. Ja raczej nie używam leków p/bólowych, chyba że paracetamol i on mnie pomaga. Wiem, że gimnastyka ust boli, ale z czasem przestaje jak się wykonuje ją systematycznie. Zgadza się, że z leczeniem zębów jest problem, ale dobrze że znalazł się lekarz, który Ci pomoże. Jest jeszcze żel do stosowania na dziąsła z firmy Herbapol też pomaga o nazwie : MUCOSIT. Polecam także super krem ochronny półtłusty z witaminami A+E : ALANTANDERMOLINE, skuteczny w nadmiernym rogowaceniu skóry. Tak się też zastanawiam, czy aby ten ból w jamie nie był spowodowany suchością. Radziłabym Ci jeszcze znaleźć lekarza, który zajmuje się leczeniem chorób błon śluzowych. Miałam podobną sytuację z bólem dziąsła, gdzie zęba nie mam od lat. Stomatolog nie pomógł, chirurg chciał brać tkankę do badania, a lekarz od chorób błon śluzowych ( znalazłam go przez internet) pomógł, został mi przypisany płyn do zrobienia w aptece i stosując się wg wskazówek lekarza wyleczyłam ( a bolało nawet tak, że w nocy się budziłam). Stosuję także raz dziennie po śniadaniu Capivit hydrocontrol A+E. Mam nadzieję, że chociaż w najmniejszym stopniu jakoś Ci pomogłam. Pozdrawiam.
|